Vormgeving duurzame interacties
Karla de Witte & expert Femke van Gemert

Karla de Witte ontwerpt objecten en ervaringen om duurzame interacties in gang te zetten. Met bewoners en dienstverlenende organisaties onderzoekt zij hoe persoonlijke vormgeving hierbij een rol kan spelen. Door co-sessies en experimentele interacties in de dagelijkse praktijk ontstaat inzicht over wederkerigheid en eigenaarschap.

Waste-textile artist Femke van Gemert is uitgenodigd als expertgast voor deze lezing. Van Gemert, aanvankelijk ontwerper in de modeindustrie, maakt monumentale kunstobjecten van textielafval. Met haar objecten spiegelt zij onze niet duurzame relatie met kleding en het immense afval dat we hiermee creëren.

Hoe geef je vorm aan de gevolgen, van een niet duurzame relatie? En wat kan je hiervan leren bij het vormgeven van een duurzame relatie. Wie nemen hierbij deel aan het ontwerpproces?
En wat kan crafting (handwerk) hier betekenen?

www.femkevangemert.nl | www.studiodewitte.nl

Link: https://hogeschoolrotterdam.zoom.us/j/94692499844?pwd=WUpwYWlTRGcvOE9abFdoeHdJdnlXZz09
Meeting ID: 946 9249 9844
Passcode: 452608

Published